
תוכניות לאוכלוסיות בסיכון
מיום היווסדה בשנת 2003 מקדישה אל הלב משאבים רבים בעבודה בתחום מניעת האלימות עם ילדים ובני נוער בסיכון, נפגעות אלימות ומשפחותיהן, אנשים עם נכויות פיזיות ומנטאליות, מתמודדים עם פגיעות נפש, קשישים ואוכלוסיות פגיעות נוספות, מתוך אמונה מלאה בזכותו של כל אדם לחיים, לחירות ולביטחון אישי.
לניסיון הרב שנצבר במהלך התאמת התכניות לצרכים המיוחדים של כל קבוצה וקבוצה במסגרת מאות הוסטלים, בתים חמים, פנימיות, כיתות מקדמות, מקלטים לנשים מוכות, מרכזים למניעת אלימות, בתי ספר לחינוך מיוחד ומועדוני קשישים אין אח ורע, וחברות הצוות המקצועי הבכיר של העמותה נחשבות כמומחיות בינלאומיות, התורמות מהידע שלהן במסגרות שונות בכל רחבי העולם.
צוות מסור זה עוסק כל העת גם בהתאמות תרבותיות בכדי לספק מענה אופטימלי לכל גווני הקשת החברתית בישראל: המגזר הדתי, החרדי, עולים חדשים, יוצאי אתיופיה, החברה הערבית וכו'. כל זאת כחלק ממימוש החזון ליצירתה של חברה מכבדת, בריאה ובטוחה.

"החוויה שהענקתם לנו היתה משמעותית עבור הנשים הן לשם העצמה נשית, החזרת תחושת כוח, שליטה וחוויה של מסוגלות. לנשים שעברו מקרי אלימות רבים זוהי חוויה חשובה ולא מובנת מאליה להצליח לתכנים של הגנה עצמית במקום מכיל ובטוח ולצאת בתחושה טובה ובחוויות של למידה והערכה עצמית."
צוות ונשות תכנית סלעית, מערך טיפולי תמיכתי לנשים במעגל הזנות

"במקצועיות ואכפתיות יחד עם רגישות ונחישות לימדה המדריכה את הבנות את עקרונות ההגנה העצמית, חיזקה מודעות, כיוונה להתמודדות, ואצל הבנות נבנו הכלים וחוזקה תחושת היכולת והערך העצמי אשר מאוד חשובים להן בהתמודדותן
היומיומית אשר כלל אינה פשוטה"
חיה טייטלבוים, הוסטל מכון ג'נסטיל
"חוג ההגנה העצמית נתן מקום אדיר לביטוי העצמי של המשתתפים, ולחיזוק בטחונם העצמי, ופתח בפניהם עולם שלם של יכולות שהם (ולמען האמת גם אנחנו, הצוות) לא היו מודעים להן כלל."
תומר רבינוביץ', בית הגלגלים
"המדריכות לא רק הצליחו ללמד טכניקות הגנה עצמית יעילות אף לאנשים עם מוגבלויות קשות, אלא שידעו לחזק את הבטחון העצמי, ללא יוצא מהכלל אצל כל המשתתפים"
הורסיו ליקח, מרכז תחום נכים ואוכלוסיות מיוחדות במתנ"ס ערד